Математика, вопрос задал yaalexus , 9 лет назад

За перший день туристи пройшли 40 % запланованого шляху, за другий — 25 % шляху, що зали- шився, а за третій — решту 18 км. Яку відстань пройшли туристи за три дні?

Ответы на вопрос

Ответил Anairam21
0

 18 * 25 % : 75 % = 6 км - 25 % шляху за другий день що залишився  після першого дня

  6 + 18 = 24 км за ІІ та ІІІ день - 60 % всього шляху

24* 40 % : 60 % =16 км пройдено за І день

 

16+6+18=40 км відстань яку туристи пройшли за ІІІ дні.

 

І день-40% з 40 км-16 км

ІІ день- 40-16=24*25%=6 км

ІІІ день- 18 км

 

 

 

Пояснення до першої дії:

І день - 40 % всього шляху

ІІ день - 25 % шляху що залишився тобто, шляху за ІІ та ІІІ день разом(100 %) .Получається що 25 %- ІІ день і 100-25=75 % ІІІ день( 18 км), тому 18 множимо на 25 % та ділимо на  75%, що дорівнює 6 км, що є пройдено за ІІ день!!!!

 ІІІ день - 18 км

 

 

Ответил uncl95
0

Ответ:

40 км

Пошаговое объяснение:

1 день - 40 % всього шляху

2 день - 25% шляху, що залишився

3 день - 18 км

Вся відстань -? км

Весь шлях  х км

40 % = 40 : 100=0,4

25%= 25:100=0,25

тоді за перший день пройшов - 0,4х км

за другий день - (х-0,4х)*0,25 = 0,6х*0,25=0,15 х

За третій день пройшли :

х-0,4х-0,15х  і це становить 18 км ,

отже маємо  рівняння

х- 0,4х-0,15х= 18

0,45х = 18

х= 18 : 0,45

х= 40 км  становить вся відстань, яку пройшли туристи  за 3 дні

Новые вопросы